Groot Agteveld 1, 2 en 3

Achterveld

Koopmans TBI heeft oculus gevraagd om een proefproject op te starten in het kader van de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen.

  • Sector: Wonen
  • Projectlocatie: Achterveld
  • Opdrachtgever: Koopmans TBI
  • Realisatie: 2020-2021
  • Werkzaamheden: Proefproject WKB, Kwaliteitsborging VKB

Projectinformatie

Het project betreft de realisatie van 37 grondgebonden TBI-conceptwoningen (LekkerEigenHuis), waarvan 9 seniorenwoningen, 4 twee-onder-één-kap woningen, 20 rijwoningen en 4 starterswoningen. De woningen komen in het nieuwbouwproject Groot Agteveld veld 1, 2 en 3 te Achterveld (gemeente Leusden) en zijn een vervolg op eerder gerealiseerde deelfasen binnen het totale plan.

Alle woningen worden gasloos uitgevoerd en bestaan in hoofdlijnen uit boorpalen, prefab beton funderingsbalken, ribcassettevloeren, prefab betonwanden, kanaalplaatvloeren, prefab kapelementen en een gemetseld buitenblad. Daarnaast wordt er een warmtepomp en WTW toegepast.

Proefproject Wet Kwalileitsborging (Wkb)

In de periode tot invoering van Wet kwaliteitsborging voor het bouwen werken diverse partijen aan proefprojecten met kwaliteitsborging. De proefprojecten hebben als doel ervaring opdoen met instrumenten voor kwaliteitsborging en samenwerking tussen verschillende partijen. Voor dit project verzorgen wij een proefproject met het instrument Verbeterde kwaliteitsborging (VKB).