Inwerkingtreding Wkb uitgesteld

Inwerkingtreding Omgevingswet en Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen: niet per 1 juli 2022.

Minister De Jonge houdt niet vast aan 1 juli 2022 als invoeringsdatum voor de Omgevingswet.

"De afgelopen weken zijn er verschillende overleggen geweest met medeoverheden en experts over de invoering van de Omgevingswet. Daaruit kwam naar voren dat er meer tijd nodig is om goed te oefenen met de nieuwe systemen. Die tijd wil ik nemen voor een verantwoorde en zorgvuldige invoering,’ aldus De Jonge"

Daarom zal komende weken worden bezien of de invoeringsdatum 1 oktober 2022 of 1 januari 2023 zal worden om de Omgevingswet inwerking te laten treden. Een toelichting op dit besluit is te lezen op rijksoverheid.nl.

Aangezien de Wkb een onderdeel is van de Omgevingswet, schuift de Wkb mee naar de nieuw te bepalen datum.

Meer tijd om te oefenen met de Wkb

Er is nu meer tijd om te oefenen met de Wkb door het opstarten van proefprojecten of ervaringsprojecten en daarmee de verbeterpunten voor uw interne processen in kaart te brengen. Wij maken als kwaliteitsborger gebruik van het Instrument VKB van SWK. Dit instrument voorziet grote en middelgrote aannemers van een efficiënte aanpak in kwaliteitsborging, welke zoveel mogelijk aansluit op het eigen kwaliteitssysteem.

Wie gingen u voor met het opdoen van ervaring met Wkb?

Op onze projectenpagina ziet u diverse reeds gestarte proefprojecten/ervaringsprojecten in beeld. 

Een greep uit onze opdrachtgevers: ABB Bouwgroep, BAM, Dura Vermeer, ERA Contour, Hazenberg Bouw, Trebbe, Smit’s Bouwbedrijf, Heilijgers, Heijmans, Janssen de Jong, Koopmans Bouw, Nijhuis Bouw, TBV Wonen, UBA, Scholtens, Van Wijnen Lelystad, VORM.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het Instrument VKB of de mogelijkheden om te oefenen met de Wkb? Neem dan vrijblijvend contact op met Auke Hansma via 06-18 28 32 25

 

Bron: www.rijksoverheid.nl

Stimuleringsprogramma proefprojecten Wkb

Op 1 januari 2024 treedt de Wet kwaliteitsborging (Wkb) in werking. Maak gebruik van de nieuwe subsidieregeling voor proefprojecten!

Bereikbaarheid tijdens de kerstvakantie

De kantoren van oculus zijn gesloten van 26 december 2022 tot 2 januari 2023. In deze periode zijn we beperkt telefonisch bereikbaar.

Even voorstellen… Carla Kroon

Sinds kort is Carla Kroon bij ons in dienst als Risicoanalist / Auditor.