Instrument Verbeterde Kwaliteitsborging geaccepteerd

Het instrument VKB waar oculus mee werkt is geaccepteerd door de Toelatingsorganisatie Kwaliteitsborging Bouw (TloKB). De TloKB is een ZBO (zelfstandig bestuursorgaan), ingesteld door het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Oculus kan formele trajecten opstarten voor proefprojecten Wet kwaliteitsborging zoals de wetgever dit heeft beschreven en ervoor zorgen dat partijen aantoonbaar voldoen aan wet- en regelgeving.  

Instrument VKB

Al sinds 2014 is oculus als kwaliteitsborger actief bij tientallen pilotprojecten waarbij het Instrument VKB (Verbeterde Kwaliteitsborging) van SWK wordt ingezet. Dit instrument is ontstaan vanuit een samenwerking tussen SWK, oculus en Nieman Kwaliteitsborging en moet ervoor gaan zorgen dat partijen in de bouwsector aantoonbaar kunnen voldoen aan wet- en regelgeving. Het instrument sluit aan op onze eigen risicogestuurde werkmethodiek. Eind 2019 is het Instrument VKB geaccepteerd voor toepassing in de proefprojecten. Dit betekent dat de eerste proefprojecten nu officieel van start kunnen gaan. Lees hier meer over onze kwaliteitsborging.

Het inzetten van proefprojecten zorgt dat u vanaf 1 januari 2022 uw interne processen op orde heeft.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het Instrument VKB of de mogelijkheden om een proefproject op te starten? Neem dan vrijblijvend contact op met Roy de Olde via 06-53971803.

Webinar Update WKB nu online

Instrument VKB

Succesvol SWK webinar nu online. Als één van de kwaliteitsborgers nam oculus hier aan deel.

Nieuwsbrief

maart 2021

Heeft u de nieuwsbrief van maart al gelezen? Hierin leest u meer over het opstarten van proefprojecten Wkb en houden we u op de hoogte over de voortgang van onze projecten.

Even voorstellen…Corianda Buteijn

Sinds deze maand is Corianda bij ons in dienst als junior Bouwplantoetser / Kwaliteitsborger.