Instrument Verbeterde Kwaliteitsborging geaccepteerd

Het instrument VKB waar oculus mee werkt is geaccepteerd door de Toelatingsorganisatie Kwaliteitsborging Bouw (TloKB). De TloKB is een ZBO (zelfstandig bestuursorgaan), ingesteld door het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Oculus kan formele trajecten opstarten voor proefprojecten Wet kwaliteitsborging zoals de wetgever dit heeft beschreven en ervoor zorgen dat partijen aantoonbaar voldoen aan wet- en regelgeving.  

Instrument VKB

Al sinds 2014 is oculus als kwaliteitsborger actief bij tientallen pilotprojecten waarbij het Instrument VKB (Verbeterde Kwaliteitsborging) van SWK wordt ingezet. Dit instrument is ontstaan vanuit een samenwerking tussen SWK, oculus en Nieman Kwaliteitsborging en moet ervoor gaan zorgen dat partijen in de bouwsector aantoonbaar kunnen voldoen aan wet- en regelgeving. Het instrument sluit aan op onze eigen risicogestuurde werkmethodiek. Eind 2019 is het Instrument VKB geaccepteerd voor toepassing in de proefprojecten. Dit betekent dat de eerste proefprojecten nu officieel van start kunnen gaan. Lees hier meer over onze kwaliteitsborging.

Het inzetten van proefprojecten zorgt dat u vanaf 1 januari 2021 uw interne processen op orde heeft.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het Instrument VKB of de mogelijkheden om een proefproject op te starten? Neem dan vrijblijvend contact op met Roy de Olde via 06-53971803.

Bereikbaarheid tijdens coronacrisis

Ook tijdens deze onrustige tijden van het coronavirus zijn wij u graag van dienst. Onze medewerkers werken volgens de strikte richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid.

Jaaroverzicht 2019

Natuurlijk zijn we op veel projecten trots, maar deze zetten we graag even in de schijnwerpers.

Welkom op onze nieuwe website

Om oculus afzonderlijk beter op de kaart te zetten vonden wij het hoog tijd voor een update van de huisstijl en een nieuwe website. Met trots vertellen we u alles over ons nieuwe online visitekaartje.