Schuytgraaf

Arnhem

Oculus heeft bij project Schuytgraaf de kwaliteitsinspecties uitgevoerd.

  • Sector: Woningen
  • Projectlocatie: Arnhem
  • Opdrachtgever: a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer
  • Realisatie: 2015-2016
  • Werkzaamheden: Kwaliteitsinspecties

In de nieuwe wijk Schuytgraaf in Arnhem worden circa 6.250 woningen gebouwd in 25 karakteristieke buurten. Oculus voert hier inspecties uit op basis van de koopovereenkomst.

Schuytgraaf is anders dan andere nieuwbouwwijken. De buurten in de wijk krijgen allemaal een eigen karakter met een verrassende variatie in woningen en straten. De 42 huurwoningen aan de Daphnestraat en het Dianaplantsoen vormen samen een driehoek. De binnenplaats is vrijgehouden voor de tuinen en de privéparkeerplaatsen van de bewoners. Er zijn woningen met een schuine kap en woningen met 3 volledige woonlagen. De bouwstijl van dit schitterende Arnhemse nieuwbouwplan is geïnspireerd op de Amsterdamse School. Dit zie je terug in de mooie bakstenen, de versieringen in de gevels en de opvallende horizontale raampartijen.

Kwaliteitinspecties

Oculus voert in opdracht van ASR Vastgoed Vermogensbeheer inspecties uit. De inspecties worden steekproefsgewijs, visueel uitgevoerd op bouwkundige- en installatietechnische zaken en geven een algemene indruk van de verwerking van materialen en constructies.Voor deze inspecties zet oculus speciale inspecteurs in, die veel accurate kennis hebben van normen en eisen in de bouw.