Het verhaal van… Michel Gerrets

Deze keer in ‘Het verhaal van’ is Michiel Gerrets, inspecteur / auditor bij oculus, aan het woord over zijn rol in de organisatie en de projecten waar hij momenteel actief is. Lees het complete interview.

Wie is Michel? Met wie hebben we het genoegen?

Ik ben Michel, 55 jaar, trotse vader van twee zoons en opa van 6 kleinkinderen. Ik ben al heel wat jaartjes bij oculus, btb en visiplan betrokken. Ik doe voornamelijk kwaliteitsinspecties en verzorg het toezicht. Daarnaast doe ik veel aan sporten. Van hardlopen tot wielrennen, van zwemmen tot krachttraining. Eigenlijk van alles wat. Dat is mijn ontspanning buiten het werk om.

Kun je ons iets meer meenemen in wat jouw functie precies inhoudt binnen oculus?

Ik doe diverse werkzaamheden voor OB&V. Voor oculus doe ik kwaliteitsinspecties. Ik kan op veel vlakken wel mijn energie kwijt. Ik ken het bedrijf ook al zo lang, dat je goed in kunt spelen op de sterke kanten van iedere werkmaatschappij. Dat vind ik ook het leuke en het veelzijdige van mijn werk.

Welk project waar jij aan hebt meegewerkt springt er voor jou het meeste uit?

Wat ik de laatste tijd erg leuk vind is het Nul-Op-de-Meter-project in Best. Dit project heet De Willem en De Zwijger. Dit zijn twee appartementenblokken van 24 woningen. Dit is een nieuw soort project waar we in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid nog veel mee te maken gaan krijgen. Het is het eerste appartementencomplex wat helemaal bestaat uit zonnepanelen, zowel op het dak als op de gevel, en volledig NOM is. Het is volledig energiezuinig. Ook op het gebied van installaties en isolatiepakketten zit hier veel uitdaging in, het is heel anders dan dat we gewend zijn. Dat is mooi om te zien. Je ziet dat dit heel erg speelt en dat woningbouwverenigingen hier ook meer mee te maken gaan krijgen.

Welke opleiding heb je specifiek nodig voor jouw functie?

Je hebt een technische opleiding nodig. Ik heb de LTS en de MTS (Lagere en Middelbare Technische School) gedaan, het vroegere Bouwkunde. Daarna heb ik de opleiding Bouwkundig Opzichter BNA gedaan. Van school uit ben ik dus eerst tekenaar geweest, maar ik wilde meer naar buiten. Ik ben gelijk bij BNA de avondopleiding gaan doen.

Wat maakt jouw werk nou echt bijzonder?

De bouw zelf maakt het al bijzonder. Ik vind een bijdrage leveren aan iets bouwen echt leuk! Van niets, iets moois kunnen maken. Daar doen we het voor. Van problemen oplossen tot een mooi resultaat. Dat in combinatie met het samenwerken met vele verschillende mensen. Als inspecteur heb ik meer een adviserende taak.

Wat is jouw motto?

Ik sta voor mijn werk! Ik vind het heel leuk om te doen en ik wil het maximale eruit halen. Of de middelen er nou wel of niet voor zijn, toch proberen er alles van te maken wat ik kan. Ik probeer dan ook altijd iedereen te vriend te houden, soms gaat het echt niet, maar ik probeer het wel. Zo probeer ik elk project weer op zijn eigen manier leuk te maken, zodat ik met plezier naar mijn werk ga.

Wil je nog iets meegeven?

Ik heb het erg naar mijn zin bij oculus. Ik denk dat zodra opdrachtgevers met oculus, btb en visiplan te maken krijgen ze kunnen rekenen op een goed enthousiast team die bereid is er echt iets moois van te maken. Doordat we met een aardige club bij elkaar zijn wordt de kennis goed gedragen. We vullen elkaars kwaliteiten goed aan. We zijn met veel gemotiveerde collega’s bij elkaar een mooi bedrijf.

Bereikbaarheid tijdens de vakantieperiode

De kantoren van oculus blijven geopend tijdens de vakantieweken.

Raamovereenkomst Nijhuis Bouw

Rijssen

Tekenmoment bij de raamovereenkomst voor Wkb projecten.

Tekenmoment VKB-Licentie

Oculus heeft de VKB-licentie van SWK verworven!